Oprawa bakteriobójcza
SYSTEM BEZPOŚREDNIEJ DEZYNFEKCJI UV DO KUCHNI W RESTAURACJI i gastronomii
Zasilanie: 220–240 V, 50/60 Hz
Moc: 120 W (88 W pośrednio + 32 W bezpośrednio)
UVC na sprzęcie HF: min. 26,2 W (w przepływie komorowym)
Masa: ok. 9 kg
Wydajność wentylatora: 117 m3 / h
3x 30W żarnik Philips (254 nm UVC)
Wymiana żarnika: raz w roku
Wymiana filtra powietrza: w zależności od zastosowania (zalecane dwa razy w roku)
Folia ochronna do chłodnicy zewnętrznej – na zapytanie
Zastosowanie w restauracjach, stołówkach, barach oraz firmach przetwórstwa spożywczego.
O firmie Maxi-Light
PROFESJONALNE SYSTEMY OŚWIETLENIOWE MAXI LIGHT to firma z ponad piętnastoletnią historią specjalizującą się w produkcji i sprzedaży oświetlenia, opraw energooszczędnych przeznaczonych do pomieszczeń użyteczności publicznej (restauracje, bary kawiarnie, cukiernie, hotele, biura, sklepy i inne ). Prosimy o zapoznanie się z naszą ofertą oświetlenia, opraw, źródeł światła na naszych stronach www.
Z przyjemnością odpowiemy na wszelkie pytania dotyczące oświetlenia oraz pomożemy w rozwiązaniu problemów związanych z wyborem oświetlenia i opraw oświetleniowych.
Zapraszamy do współpracy oraz kontaktowania się z nami w kwestiach związanych z oświetlenie sklepu, biura czy hotelu. Oferowane przez nas oświetlenie spełnia wszelkie wymagane normy stawiane wobec opraw oświetleniowych.
Chętnie prześlemy Państwu nasz pełny katalog Opraw oświetleniowych w formie elektronicznej.
RODZAJE OŚWIETLENIA Do restauracji
Przewodnik po rodzajach oświetlenia używanych w oświetlaniu restauracji:
Oprawy specjalistyczne biobójcze
Oprawy bakteriobójcze UV-C są zalecane do podnoszenia czystości mikrobiologicznej w pomieszczeniach, w których jest wysokie ryzyko występowania różnych drobnoustrojów. Oprawy biobójcze emitują promieniowanie ultrafioletowe UV-C, które w sposób nieodwracalny usuwa bakterie, wirusy, pleśnie, grzyby oraz inne drobnoustroje.
Montowane na szynoprzewodzie
Szynoprzewody z wczepionymi oprawami oświetleniowymi ( naświetlacze LED )są powszechnie montowane na sufitach. Ten rodzaj oświetlenia może być stosowany zarówno do oświetlenia całych pomieszczeń, jak też do oświetlania punktowego.
Oprawy naścienne
Wewnętrzne lampy naścienne mają mnóstwo zastosowań. Użyte w restauracji czy kawiarni, zapewniają perfekcyjne oświetlenie akcentujące, jednocześnie nie rozświetlając zbytnio całego pomieszczenia.
Downlighty
Oprawy typu Downlight to jedno z najczęściej stosowanych rozwiązań na rynku oświetlenia. Popularność zawdzięczają niskiemu kosztowi zużycia energii, trwałości oraz prostocie montażu.
Sufitowe
Lampy sufitowe kierowane są idealną opcją dla niskich pomieszczeń z małą przestrzenią użytkową jakich jak witryny oraz korytarze.
Oprawy wiszące
Wiszące oprawy oświetleniowe są bardzo popularnym rozwiązaniem. Mogą być użyte do ogólnego lub kierunkowego doświetlenia powierzchni sali konsumpcyjnej. Architekci wnętrz często używają ich do podkreślenia czy też wyróżnienia głównego punktu w pomieszczeniu (bar, recepcja, kasa).
Żyrandole
Żyrandole dodają elegancji, koloru i klasy oświetleniu w restauracji czy kawiarni. Są dedykowane tym, którym nie wystarczają zwykłe wiszące lampy. Silnie podkreślają ekskluzywny charakter pomieszczeń.
Temperatura barwowa światła
Określa barwę światła białego, jednostką jest Kelwin [K]
Barwa biała ciepła
Polska norma PN-EN 12464-1 która dotyczy oświetlenia w budynku określa, że jest to temperatura barwowa niższa niż 3300 K. Diody LED o takiej barwie są zbliżone temperaturą barwową do klasycznych żarówek.
Barwa biała neutralna
Wg normy PN-EN 12464-1 jest to temperatura barwowa z zakresu pomiędzy 3300 K a 5300 K. W LED pod pojęciem temperatury barwowej neutralnej są zakresy pomiędzy 3800 a 4500 K określane handlowo jako 4000 K. Światło o tej barwie jest maksymalnie zbliżone do czystego światła białego.
Barwa biała zimna
Norma PN-EN 12464-1 przyjmuje że, jest to temperatura barwowa powyżej 5300 K. Diody LED, które dają światło białe chłodne dostarczają większą ilość światła, niż barwy cieplejsze przy tej samej mocy źródła, ich wykorzystanie jest zatem bardziej ekonomiczne.
Spis Treści
Toggle